Musim Seueur, Kahirupan sareng Budaya

Best of Japan

Di Nagano Prefecture sareng Hokkaido aya tempat-tempat monyét ngalebetkeun cai panas

Di Nagano Prefecture sareng Hokkaido aya tempat-tempat monyét ngalebetkeun cai panas

Sato di Jepang !! Spots Pangsaéna anjeun tiasa maén sareng aranjeunna

Upami anjeun resep sato, naha henteu kunjungan tempat-tempat wisata anu anjeun tiasa maén sareng sato di Jepang? Di Jepang, aya bintik ulin sareng sagala rupa sato sapertos bueuk, ucing, kelenci, sareng kancil. Dina halaman ieu, kuring bakal ngenalkeun tempat-tempat populér di antara tempat-tempat éta. Pencét kana unggal peta, Peta Google bakal ditingalikeun dina kaca anu kapisah.

Anjing Akita kéngingkeun popularitas di dunya = Shutterstock 3
Poto: Akita Anjing (Akita-inu)-Naha anjeun terang "Hachi" di Shibuya?

Naha anjeun terang Akita Anjing (Akita-inu)? Anjing Akita mangrupikeun anjing ageung anu dijaga teu lila ku jalma moro di daérah Tohoku Jepang. Akita Dog kasohor kusabab satia pisan. Di hareupeun kerungan nyebrang di Shibuya, Tokyo, aya patung ...

Zoo Asahiyama (Asahikawa Ciry, Hokkaido)

Diar penguin di Zoo Asahiyama di Jepang = shutterstock

Diar penguin di Zoo Asahiyama di Jepang = shutterstock

Peta Aroohiyama Zoo

Peta Aroohiyama Zoo

Dupi anjeun kantos katingali segel darting atanapi naek vertikal? Naha anjeun kantos ningali biruang kutub luncat kana kolam renang sareng moméntum anu endah pisan? Dina Kebon Binatang Asahiyama di Kota Asahikawa, Hokkaido, anjeun tiasa ningal penampilan dawam sato ieu di hareupeun anjeun. Zoo Asahiyama mangrupikeun kebon binatang anu parantos ditaatkeun ku anjeun pikeun ningali katingali sato anu galak. Kebon ieu mangrupikeun atraksi wisata anu mangrupikeun perwakilan Hokkaido. Dina usum tiis, anjeun tiasa ningali sababaraha pinguin lucu imun-réning ogé dina salju di luhur!

>> Kanggo detil Kebun Binatang Asahiyama mangga buka situs ieu

Tashirojima = Pulo Cat (Kota Ishinomaki, Prefektur Miyagi)

Ucing dina Tashirojima, katelah "Cat Island", dina Ishinomaki, Miyagi, Jepang = AdobeStock

Ucing dina Tashirojima, katelah "Cat Island", dina Ishinomaki, Miyagi, Jepang = AdobeStock

Peta ngeunaan Tashirojima

Peta ngeunaan Tashirojima

Pulo Tashiro nyaéta pulo leutik 11 km / l, ayana kira-kira 15 km tenggara ti palabuhan Ishinomaki di Ishinomaki-shi, prefektur Miyagi. Aya "makam kuil" di tengah pulo ieu. Para pamayang di Pulo ieu ngadoa acara anu ageung di kuil ieu. Jalma di Pulo ieu harga ucing pisan. Sakali di Pulo ieu, serikultur makmur parah. Ucing néwak beurit anu musuh alami tina sétang. Janten jalmi-jalmi di Pulo Jawa ieu menghargai ucing-ucing. Di Pulo ieu ucing langkung seueur tibatan manusa. Nyangking anjing di Pulo ieu dilarang. Pikeun ucing, Pulo Tashiro pasti tempat sapertos surga. Ka Pulo Tashirojima sakitar 45 menit ku kapal féri ti Pelabuhan Ishinomaki.

>> Kanggo detil ngeunaan Cat Island mangga buka situs ieu

Kampung Zao Fox (Kota Shiroishi, Miyagi Prefecture)

rubah beureum imut dina salju salju di kampung Zao fox, Miyagi, Jepang = shutterstock

rubah beureum imut dina salju salju di kampung Zao fox, Miyagi, Jepang = shutterstock

Peta Zao Fox Village

Peta Zao Fox Village

Aya kira-kira 250 rubah di désa Zao rubang (nami resmi nyaéta kampung fox Miyagi Zao). Langkung ti 100 diantarana anu dileupaskeun di leuweung éta. Rubah di kampung ieu dianggo pikeun manusa. Anjeun tiasa nitenan na rubak di leuweung ieu. Nanging, saprak éta musang ngagaduhan kabiasaan nyapék nalika anjeun kaluarkeun, anjeun henteu tiasa nahan rubah di leuweung éta. Sabalikna, aya tempat di kampung rubah tempat sémah tiasa nyayogikeun musang. Datang anu nyidokkeun jubah kaluar tina jero kandang. Aya sudut sanésna di kampung Zao Fox dimana anjeun tiasa nangkeup murangkalih barudak. Anjeun tiasa nangkeup musang anyar sakitar Méi unggal taun. Aranjeunna lucu pisan!

Roung pinter ti mimiti usum semi dugi ka usum gugur, tapi pas ngadeukeutan usum, bulu na janten hartos. Upami anjeun angkat ka désa Zao Fox dina Januari atanapi Pebruari, anjeun tiasa ningali seueur rubah anu euyeub ku bulu!

Désa Zao rubah perenahna sakitar 20 menit ku mobil tina stasion JR Shiroishiokao. Éta peryogi ngeunaan 1 jam kanggo ngagunakeun beus ti JR Shiroishi Station.

>> Kanggo detil, mangga tingali halaman wéb resmi

Owl Cafe (Tokyo jsb)

Bueuk ningali jam dina warnét hantu Akihabara, Akihabara. Tokyo, Jepang = Shutterstock

Bueuk ningali jam dina warnét hantu Akihabara, Akihabara. Tokyo, Jepang = Shutterstock

Peta ngeunaan Owlcafe Akiba Fukurou

Peta ngeunaan Owlcafe Akiba Fukurou

Di Jepang, kafe héran parantos naék. Dina seueur kafe hantu, bueuk tetep di kamar. Sémah tiasa nyerang alon-alon ka burung hantu sareng gambarna. Éta gaduh nami warnét, tapi aya sababaraha tempat anu saéstuna nyayogikeun kopi jsb.

Kafe hantu khas nyaéta "Akiba Fukurou". Warnet ieu ayana di Akihabara, Tokyo. Akiba Fukurou ngagaduhan seueur pisan jinis hantu. Abdi parantos leres ka warnét ieu. Jeroeun rohangan anu disangka sempit. Nanging, bueuk tina sagala rupa dipapag kuring langkung seueur ti anu kuring bayangkeun. Aranjeunna endah pisan. Burung hantu anu imut saé, janten kuring disageurkeun ku bueuk. Website resmi Akiba Fukurou ieu aya di handap. Peryogina dibutuhkeun kanggo kafe ieu.

>> Akiba Fukurou

Cafe Hedgehog (Tokyo jsb)

Landak nyaéta lemah lembut

Landak nyaéta lemah lembut

Anjeun tiasa nyabak landak

Anjeun tiasa nyabak landak

Salian bueuk, aya kafe kalayan sagala rupa sato di Tokyo. Diantara aranjeunna, kafe sareng landak tos janten populer pisan nembé.

Dina kafe ieu, anjeun tiasa nyabak landak lucu. Landak tiasa bobo sare dina palem anjeun.

Aya ogé toko dimana anjeun tiasa eupan kana landak. Upami anjeun nyumputkeun landak, landak bakal senang. Anjeun pasti tiasa nyandak gambar anu saé.

Kafe ieu langkung populer anu kuring nyarankeun yén anjeun sateuacanna. Hargana beda-beda gumantung kana toko, tapi sakitar 1500 yen dina 30 menit kalebet harga inuman.

Toko paling populer nyaéta "HARRY", anu perenahna di Roppongi sareng Harajuku, Tokyo. Anjeun ogé tiasa ngadamel tempahan dina situs resmi "HARRY". Kanggo inpo nu langkung lengkep, mangga kunjungan ka loka resmi.

>> Situs resmi "HARRY" aya di dieu

Jigokudani Yaen-koen - Salju Monyét (Prefektur Nagano)

Monyét salju dina onsen alami (cinyusu panas), tempatna di Taman Jigokudani, Yudanaka. Nagano Jepang

Monyét salju dina onsen alami (cinyusu panas), tempatna di Taman Jigokudani, Yudanaka. Nagano Jepang

Peta Jigokudani Yaen-koen

Peta Jigokudani Yaen-koen

Monyet Salju di Jigokudani Yaen-koen, Prefektur Nagano = Shutterstock 10
Poto: Jigokudani Yaen-koen - Snow Monkey in Nagano Prefecture

Di Jepang, monyét ogé urang Jepang resep ka cai panas. Di daérah pagunungan Prefektur Nagano di Honshu tengah, aya "Resort musim panas" anu didédikasikeun ka monyét anu disebut Jigokudani Yaen-koen. Monyét anget awakna dina usum panas kieu, utamana dina usum usum salju. Upami anjeun angkat ka Jigokudani ...

Jigokudani Yaen-koen mangrupikeun taman anu tiasa anjeun tiasa ningalikeun monyét liar. Taman ieu ngagaduhan kamar mandi dimana monyét ngalebetkeun. Kurang leuwih 60 sakitar 160 monyét asup ka cinyusu panas ti bulan Désémber nepi ka Maret unggal taun. Monyét henteu resep pisan ka kami. Ku alatan éta, urang tiasa nitenan lawang monyét ka cinyusu panas caket.

Di daérah ieu, monyét liar nyerang sawah apel sareng anu sanésna, sareng karusakan dahar apel sareng anu sanésna beuki ningkat. Janten jalmi-jalmi lokal mimiti nyumput monyét anu ayeuna tempatna Jigokudani Yaen-koen. Balukarna, monyét kurang-jauh asup ka sawah. Deukeut ka taman aya kamar mandi anu dianggur ku manusa. Monyét parantos badé mandi. Maka, ku sabab manusa aya masalah, mandi di luar diwangun pikeun monyét. Jigokudani Yaen-koen nyaram wisatawan pikeun masihan tuangeun monyét. Ku alatan éta, monyét henteu resep ka manusa. Janten rohangan gaib dimana manusa sareng monyet coexist dijaga.

Jigokudani Yaen-koen sakitar kirang langkung 10 menit ti stasiun Yudanaka ti Railway Railway Nagano. Nanging, dina usum tiris jalan anu nuju ka Jigokudani Yaen-koen ditutup kusabab salju. Janten dina usum tiis, wisatawan kedah sakitar 30 menit ti Kanbayashi Onsen dina jalan. Kusabab aya salju di jalan anu, anjeun kedah nganggo sapatu nonslip sapertos sapatu salju. Kanggo usum tiris ogé, akhir minggu sareng akhir taun sareng liburan taun énggal, beus langsung dijalankeun ti Shibu Onsen sareng Stasion Yudanaka. Supaya asup dina beus ieu, anjeun kedah mesen.

>> Halaman wéb resmi Jigokudani Yaen-koen aya di dieu

>> Kanggo beus langsung usum, mangga tingal PDF ieu

Hanjakalna, anjeun henteu sigana tiasa mesen nyieun dina internét. Anjeun kedah mésér tikét di Shibu Onsen dinten sateuacan nampi atanapi nelepon dinten.

Taman Nara = Rusa (Kota Nara, Prefektur Nara)

Datang anu nyusupan kancil liar tanggal 21 April 2013 di Nara, Jepang. Nara mangrupikeun tujuan pariwisata utama di Jepang - urut kota capita sareng ayeuna UNESCO World Heritage Site = Shutterstock

Datang anu nyusupan kancil liar tanggal 21 April 2013 di Nara, Jepang. Nara mangrupikeun tujuan pariwisata utama di Jepang - urut kota capita sareng ayeuna UNESCO World Heritage Site = Shutterstock

Awéwé ngora ngahakan opat rusa di taman Nara Jepang. Sika liar dianggap monumen alami = shutterstock

Awéwé ngora ngahakan opat rusa di taman Nara Jepang. Sika liar dianggap monumen alami = shutterstock

Peta Nara Park

Peta Nara Park

Taman Nara mangrupakeun taman luas di tengah Kota Nara. Kira-kira 1,200 rusa cicing di daérah sakitar 660 héktar kaasup Candi Todaiji anu padeukeut, Kuil Kofukuji, Kasuga Taisha jeung sajabana. Di Kasuga Taisha Shrine, kidang parantos dijaga ati-ati salaku anggoan Gusti. Lamun angkat ka Nara, anjeun tiasa mendakan kancil ieu.

Kijang mangrupikeun sato anu ati-ati pisan. Tapi, kijang di Nara parantos kabanjangan ti saprak lami, janten sakitu teu waspada ngalawan manusa. Sabalikna, kancil langkung caket kana manusa anu mendakan tuangeun. Sababaraha rusa ruku nalika anjeun sujud. Aranjeunna nyangka yén aranjeunna bakal kéngingkeun tuangeun upami sujud.

Bait rusa dijual di Taman Nara. Upami anjeun resep, punten coba ogé tuang si kancil. Sajumlah rusa anu heran ageung caket anjeun.

Kijang liar di Kota Nara, ibukota kuno Jepang = Shutterstock 2
Poto: 1,400 rusa liar di Kota Nara, ibukota kuno Jepang

Aya 1,400 rusa liar di Kota Nara, ibu kota Jepang kuno. Kijang cicing di leuweung perdana, tapi leumpang di Taman Nara sareng jalan di énjing. Rusa parantos lami dianggap utusan Gusti. Upami anjeun angkat ka Nara, anjeun bakal nampi alim-alim ...

Pulo Okunoshima = Kelenci (Prefektur Hiroshima)

Kelenci anu calik dina karikil payuneun di Pulo Ookuno

Kelenci anu calik dina karikil payuneun di Pulo Ookuno

Peta Pulau Okunoshima

Peta Pulau Okunoshima

Pulau Okunoshima mangrupikeun pulo leutik anu perenahna di kiduleun Prefektur Hiroshima sareng 4 km sakitar. Tempatna 15 menit numpak kapal féri ti Pelabuhan Tadanoumi, 3-menit leumpang ti JR Tadanoumi Station. Aya kira 700 kelenci liar di Pulo Okunoshima. Disebutkeun yén kelenci tetep di sakola dasar anu sateuacan liar.

Ayeuna, ampir teu aya jalma anu cicing di Pulo Okunoshima. Di Pulo ieu aya fasilitas Resort umum anu disebat "Kyukamura". Para warga Pulo Jawa ngeunaan karyawan fasilitas ieu.

Kelenci liar caket ti nalika anjeun angkat kapal. Naon anu kuring nyarankeun hususna nyaéta padang rumput hejo lapang caket panto Kyukamura. Aya seueur kelenci di dieu. Ka Kyukamura, anjeun tiasa nganggé beus gratis tina platform féri. Di Pulo Okunoshima, mobil umum dilarang diliwatan, janten anjeun kedah nganggo bis ieu ogé.

Kelenci henteu waspada pisan ka manusa. Sateuacan anjeun sumping ka pulo, anjeun kedah nyiapkeun tuangeun sapertos wortel sareng cabbages. Upami anjeun ngangkat aranjeunna ka kelenci, seueur kelenci sakitar anjeun caket.

Anjeun tiasa nginep di Kyukamura. Aya cinyusu panas di Kyukamura. Hayu urang nganggo réstoran Kyukamura (hiji-hijina réstoran di pulo ieu!) Sareng nyewa sapédah.

>> Kanggo detil Pulau Okunoshima, mangga tingali halaman wéb resmi

>> Situs resmi Kyukamura aya di dieu

Akuarium Okinawa Churaumi (Prefektur Okinawa)

Peta Okinawa Churaumi Akuarium

Peta Okinawa Churaumi Akuarium

Akuarium Okinawa Churaumi mangrupikeun akuarium anu ageung pisan di beulah kulon kalér Pulo Utama Okinawa sareng parantos janten salah sahiji tempat wisata Okinawa anu terkenal. Tangki cai pangageungna dina akuarium ieu panjangna 35 méter, lébarna 27 méter, jero 10 méterna. Dina bak cai ieu aya hiu paus (total panjang 8.7 m) sareng manta sareng sajabana Aya 77 bak cai dina sadayana.

Abdi parantos ka akuarium ieu. Abdi rada kaget nalika kuring lebet. Akuarium gedé sapertos kieu henteu cukup di dunya. Dina tank cai anu ageung, lansekap laut anu megah nyebar. Corak ogé éndah. Anjeun bakal kagum ku kanyataan yén aya seueur jinis mahluk hirup.

Di gigireun akuarium aya fasilitas sapertos lumba-lumba, manatees sareng kuya laut. Ieu ogé populer di kalangan sémah.

>> Situs resmi Okinawa Churaumi Akuarium aya di dieu

Kuring ngahargaan ka anjeun baca akhir.

ngeunaan kuring

Bon KUROSAWA  Kuring parantos lami damel salaku redaktur senior pikeun Nihon Keizai Shimbun (NIKKEI) sareng ayeuna damel salaku panulis wéb bebas. Di NIKKEI, sim kuring janten redaktur redaktur média ngeunaan budaya Jepang. Hayu atuh ngenalkeun loba hal anu pikaresepeun jeung pikaresepeun ngeunaan Jepang. Mangga tingali artikel ieu leuwih wincik.

2018-05-28

Copyright © Best of Japan , 2021 Sadaya Hak ditangtayungan.