Musim Seueur, Kahirupan sareng Budaya

Best of Japan

kasomeahan

kasomeahan

Harmony sareng jalma-jalma! 4 latar sajarah anu urang Jepang nyaahkeun harmoni sareng masarakat-sakurilingna

Urang Jepang ngaraoskeun harmoni sareng masarakat sakitarna. Upami anjeun datang ka Jepang, anjeun bakal ngaraosan di sapanjang kota. Salaku conto, sakumaha acara pilem ieu di handap, nalika urang Jepang nyebrang di parapatan, aranjeunna sacara saksama nyebrang. Sigana mah aya opat latar sajarah dina ciri Jepang ieu. Dina halaman ieu, kuring bakal ngajelaskeun ngeunaan hal ieu.

Barudak di Jepang 1
Poto: Punten barudak cicing sacara rahayu!

Barudak imut pisan teu paduli nagara mana urang ngumbara. Barudak Jepang ogé imut. Kuring miharep yén barudak bakal hirup bagja tanpa konflik sareng prasangka. Anu kuring tiasa lakukeun nyaéta ngajaga anjeun béja yén kami henteu hoyong gelut sareng saha waé sareng kami hoyong tamu ti luar negeri ...

Harmoni Jepang cherish sareng alam ogé alam

Naha anjeun terang parapatan Hachiko di Shibuya, Tokyo? Seueur turis asing anu sumping ka Jepang datang ningali parapatan ieu. Anu mimiti, mangga tingali pidéo ieu di handap.

Malah di parapatan tempat seueur jalmi nyebrang dina hiji waktos, urang Jepang tiasa silih kompromi sareng tiasa neraskeun tanpa pencét aranjeunna. Biasana, urang Jepang henteu leumpang kalayan saraf pisan. Paripolah ieu parantos diwariskeun ti baheula, sareng Jepang ngalakukeun ieu tanpa sadar.

Pikeun urang Jepang, wajar pisan hirup sauyunan sareng urang sakitar. Hal ilahar pikeun urang Jepang nyingkahan jalma-jalma di parapatan ageung. Kusabab kitu, Jepang henteu tiasa ngartos naha jalma-jalma ti luar nagri resep kana kabiasaan Jepang di parapatan.

Meureun aya seueur alesan anu nyababkeun sipat jalma Jepang ieu. Khususna, kuring merhatoskeun opat latar sajarah ieu di handap.

 

Urang Jepang parantos hirup kerjasama sareng jalma-jalma di kampung anu sami

Mimiti, Jepang sacara historis masarakat tatanén museur kana penanaman padi. Dina raraga ngadamel nasi, kerjasama sareng jalma-jalma di jero kampung diperyogikeun. Salaku conto, nalika melak paré di sawah Pak A., jalma-jalma di kampung sumping sareng melak taneman babarengan. Sabalikna, Tuan A ogé angkat ngabantosan nalika sanésna melak paré. Pikeun ngajaga hubungan koperasi sapertos kitu, harmoni sareng jalma penting. Pidéo ieu nunjukkeun yén jalma sanés kumpul sareng damel babarengan nalika melak paré dina hiji kebon. Di kampung, nalika urang ngadamel panen padi anu munggaran, urang ngadoa ka Gusti pikeun panén anu saé sareng kami ngalakukeun acara sapertos ieu. Video ieu dicandak tina acara anu diayakeun di Shirakawago di Gifu Prefecture.

Salaku tambahan pikeun melak paré, urang Jepang hirup silih bantosan dina sagala rupa tahapan. Ieu mangrupikeun pidéo dina waktos ngawangun deui hateup hateup Shirakawa-balik ka bumi. Pikeun hiji imah, leres-leres seueur jalmi.

Baheula, henteu ngan ukur di kampung-kampung tapi ogé di kota-kota, aya hubungan pikeun silih bantosan. Di urang Jepang kontémporér, hubungan koperasi sapertos kitu parantos leungit, tapi sumangetna parantos diturunkeun ka urang masih, ngajaga harmoni.

 

Urang Jepang henteu kantos nampi invasi ageung sareng teu gaduh pangalaman konflik

Kadua, aya kanyataan sajarah yén Jepang mangrupikeun nagara pulau sareng teu gaduh pangalaman diserang ti luar. Jepang parantos ngaraosan perdamaian sateuacan jaman modéren. Kusabab kitu, urang henteu ngagaduhan seueur ide anu bentrok sareng jalma sanés.

Kusabab urang parantos hirup lami di bumi anu sami sareng dina kelompok étnis anu sami, hikmah anu urang akur sareng jalma sanés panginten tiasa ngembangkeun tibatan hikmah pikeun ngéléhkeun batur.

Kuring pikir yén éta mangrupikeun hal anu saé pikeun urang Jepang rukun sareng jalma-jalma di sakurilingna. Nanging, urang condong henteu ngawartosan sacara kuat kana pamanggih diri urang sorangan, sabab urang ngahargaan harmoni. Dina hal ieu, kuring mikir yén Jepang kedah diajar katerampilan komunikasi ka jalma-jalma di nagara sanés.

Imah tradisional Jepang kabuka lega di luar = shutterstock

Imah tradisional Jepang kabuka lega di luar = shutterstock

Kanyataan yén henteu aya musuh asing anu nyerang parantos mangaruhan struktur imah tradisional Jepang. Imah Jepang parantos dibuka lega di luar. Ieu utamina dimaksudkeun pikeun nyegah Uap dina usum panas. Nanging, ieu tiasa dilakukeun kusabab aya sakedik kasieunan diserang ku musuh asing.

Malah di Jepang, aya résiko katarajang musuh asing nalika jaman nagara berperang ti akhir abad ka 15 dugi ka akhir abad ka-16. Salami periode ieu, pangwangunan bumi swasta rada benten. Nalika musuh asing datang, pikeun nyegah nyerang ka imah, jandéla ngan ukur kedah minimum.

Salaku samping, Jepang parantos diserang ku tentara Mongol dina abad ka-13. Nanging, dina waktos ayeuna, samurai perang ngalawan tentara Mongol sareng nolak. Kusabab kitu, perdamaian Jepang dijaga.

 

Jepang parantos diajar diajar hirup sauyunan sareng lingkungan hirup dina pendidikan modéren

Sareng anu katilu. Kuring pikir yén kacenderungan pikeun Jepang ngahargaan kaharmonisan sareng jalma sanés dikuatan ku pendidikan sakola ti saprak jaman modéren.

Malah ayeuna di Jepang, barudak diajarkeun pentingna kabiasaan koléktif di SD, SMP, SMA jeung sajabana.

Salaku conto, di sakola dasar atanapi SMP, festival olahraga bakal dilaksanakeun sataun sakali pikeun ditingali dina video di luhur. Di dinya, murangkalih ngatur tim sareng damel babarengan babarengan pikeun silih bantosan. Dina lomba relay, barudak latihan pangiriman baton sababaraha kali sareng nyaringkeun maén tim. Kuring pikir yén pangalaman ieu bakal ngabina kabiasaan organisasi Jepang.

 

Jepang ngalaman Gempa Jepang Wétan Ageung sareng sadar deui pentingna harmoni

Tungtungna, kuring pikir yén Jepang nginget pentingna silih bantosan nalika Gempa Jepang Wétan Ageung anu lumangsung dina 11 Maret 2011.

Dina waktos Gempa Ageung, aya gempa bumi anu parah henteu ngan ukur di daérah Tohoku tapi ogé di daérah sanés sapertos Tokyo. Kuring ogé ngalaman gempa di Tokyo dina waktos éta. Abdi damel di perusahaan koran. Sareng ti kantor lantai luhur kuring ningali ka kota. Sajumlah jalma anu ageung pisan badé angkat ka bumi. Peuting éta, jalma anu balik ka imah silih bantosan.

Saatos éta, nalika karusakan di daérah Tohoku dilaporkeun, seueur urang Jepang naroskeun ka diri naon anu tiasa dilakukeun. Sababaraha urang ngirimkeun bantuan ka daérah Tohoku, sedengkeun anu sanés angkat ka wilayah Tohoku pikeun ngalakukeun kagiatan sukarela. Saatos gempa ageung éta, urang Jepang saling nyarioskeun kecap sapertos "KIZUNA" sareng "TUNAGARU". "KIZUNA" sareng "sambung" hartosna solidaritas. Sigana mah pangalaman éta beuki nguatkeun parasaan urang Jepang anu ngahargaan harmoni.

Saatos gempa bumi ageung, kami nampi seueur kecap anu ngadorong ti luar negeri. Kami hatur nuhun. Kami ngaraos hoyong silih bantosan.

 

Ka jalma anu hoyong terang langkung seueur ngeunaan silaturahmi Jepang

Kuring ngempelkeun sakedik langkung detail dina tulisan anu sanés. Upami anjeun resep, mangga pencét dina gambar slide di handap ieu.

Pelayan gaya jepang nunjukkeun terasing dina latar bodas = Shutterstock

Urang Jepang

2020 / 5 / 30

Rahayu Jepang! Palayanan Tthe Jepang ku sumanget "Omotenashi"

Dina halaman ieu, kuring bakal ngajelaskeun sumanget keramahan Jepang. Di Jepang, silaturahmi disebat "Omotenashi". Sumanget na cenah asalna tina upacara téa. Nanging, kuring moal nyaritakeun carita abstrak di dieu. Abdi hoyong ngenalkeun conto silaturahmi Jepang ngalangkungan sababaraha pidéo YouTube. Kuring pikir yén lamun anjeun datang ka Jepang, anjeun bakal leres-leres ningali sareng ngupingkeunana. Daptar Eusi Conto keramahan Jepang Kunaon urang Jepang jasa dina sumanget silaturahmi? Contoh silaturahmi Jepang Mimiti, mangga tingali pidéo ieu. Kalayan pidéo ieu, anjeun tiasa ningali conto silaturahmi Jepang dina sababaraha kaayaan. Seueur jalma di Jepang damel sareng ati-ati silaturahmi Di réstoran di Jepang, seueur padamel anu marahmay ku imut di réstoran sareng hotél. Malah nalika damel numutkeun manual layanan palanggan, aranjeunna bakal nyobian nyugemakeun pelangganna bahkan sakedik. Tangtosna, sababaraha karyawan moal ngagaduhan motivasi. Nanging, di Jepang, saur kuring mah seueur seueur anu nyobian ngalayanan ku seuri sanaos sesah kumaha. Tren ieu henteu dugi ka réstoran sareng hotél. Salajengna, hayu urang tingali video pom bénsin. Di pom bénsin di Jepang, aya seueur jalma di sagala rupa industri anu ngagaduhan rasa silaturahmi yén aranjeunna hoyong ngalayanan palanggan. Bahkan di Jepang, pom bénsin tipe jasa mandiri ayeuna nembé naék. Kalayan jenis SPBU éta, anjeun moal tiasa ...

Maca deui

Urang Jepang

2020 / 5 / 30

Tatakrama & Adat Jepang! Pangetahuan dasar pikeun terang upami badé ka Jepang

Seueur wisatawan asing anu sumping ka Jepang nyobian ngartos sopan santun sareng adat istiadat Jepang. Tina sudut pandang Jepang, kuring resep pisan anjeun bakal ngartos urang kitu. Nanging, upami anjeun gugup yén anjeun kedah patuh kana aturan urang, perhatian éta henteu perlu. Kami arepkeun anjeun sayah terasrasakeun Jepang. Punten karaos émut panginten. Dina halaman ieu, kuring bakal ngenalkeun sopan santun sareng adat istiadat Jepang. Abdi henteu hoyong anjeun diajar sopan santun sareng adat istiadat Jepang. Kuring ngarepkeun anjeun bakal resep kana sopan santun sareng adat istiadat Jepang sareng ngarep-ngarep langkung sumping ka Jepang. Daptar Eusi Upami tiasa punten resep sopan santun sareng adat istiadat Jepang Anu disarankeun pidéo Upami tiasa punten resep tatakrama sareng kabiasaan Jepang Hayu atuh ningalikeun sacara kongkrit ngeunaan sopan santun utama sareng adat istiadat masarakat Jepang. Ruku Jepang Nalika anjeun dugi ka Jepang, anjeun bakal mimiti perhatoskeun yén Jepang sering ruku. Ngabengkok jero pisan dina kahirupan masarakat Jepang. Kami henteu biasa nangkeup komo ka babaturan deukeut. Kuring nyangka yén anjeun henteu ningali paningalan Jepang ngariung nalika anjeun cicing di Jepang. Urang Jepang sanés jalma anu tiis. Urang Jepang nyatakeun kaakraban sareng hormat ka batur ku ruku. Pilem di handap ieu bakal nyaritakeun pisan ngeunaan bowing Jepang. Anu matak, watek bowing Jepang ieu pangaruhna ka sato anu hirup di Jepang. Kijang anu cicing di Taman Nara di Kota Nara pasti bakal sujud upami anjeun ruku! Baris rapih di Jepang, urang bakal ...

Maca deui

Urang Jepang

2020 / 5 / 30

Tim Jepang! Paripolah endah pisan anjeun tiasa nyaksian

Basa Jepang bageur dina pangatur maén. Jepang silih bantu dina grup sareng ngahasilkeun hasil anu luhur. Kuring nyangka yén bagian tina ciri ieu tiasa katingali nalika anjeun tinggal di Jepang. Salaku conto, dina waktos komuter énjing, urang bisnis Jepang nyusun dina rukun di stasion gedé. Di bumi Shinkansen, awéwé anu jawab beberesih di jero karéta indah bakal ngabersihan unggal kandaraan anu dipasihkeun. Éta bisa jadi pikaresepeun pikeun ningali tim maén sapertos kitu. Daptar Kontén Anu nunjukkeun Jepang dina tingkah laku koléksi playJapanese anjeun tiasa nyaksian di kota Puncak anu ditunjukkeun dina Jepang dina pertandingan organisasi Pertama waé, mangga tingali pidéo di handap ieu. Lalaki Jepang ngora nunjukkeun organisasi anu luhung maén, khususna dina satengah kadua video. Ti waktos SD, Jepang diajarkeun rupa-rupa organisasi maén, contona dina festival olahraga. Janten, upami prakték Jepang, aranjeunna ogé tiasa ngalaksanakeun pagelaran sapertos anu di luhur. Jalma Jepang nyaahkeun jinis maén organisasi ieu sanajan dina bisnis. Wisatawan anu datang ka Jepang moal ngagaduhan kasempetan ningali kaayaan urang Jepang di tempat damel. Nanging, kuring nyangka yén kasebut nyaéta dimungkinkeun pikeun nyekel sakedap bagian tina organisasi organisasi Jepang dina sababaraha adegan nalika iinditan. Paripolah kolék Jepang anjeun tiasa nyaksian di kota contona, upami anjeun nuju ka stasiun gedé dina buru enjing, anjeun tiasa ningali jalma-jalma bisnis Jepang leumpang dina raraga sapertos pilem salajengna. Nalika urang Jepang nyalira nuju damel, aranjeunna leumpang kalayan henteu cicing ...

Maca deui

Urang Jepang

2020 / 5 / 30

Kulawarga Jepang! Hubungan manusa tradisional parantos pisan robih

Dina halaman ieu, kuring hoyong ngajelaskeun ngeunaan hubungan kulawarga di Jepang. Sapertos seueur urang Asia anu sanés, urang jaga pisan kulawarga urang. Nanging, hubungan kulawarga urang Jepang robih sacara signifikan dina satengah abad ka tukang. Seueur jalmi-jalmi angkat ka kampung halaman pikeun cicing di kota, sareng babarengan sareng éta, hubungan kulawarga ogé éncér. Baheula, Jepang nyiptakeun kulawarga sakitar dua murangkalih, tapi nembé aya deui sababaraha pasangan anu henteu ngagaduhan murangkalih. Salaku tambahan, aya deui jalma anu henteu nikah. Maka kalahiran anu turunna gancang-gancang maju. Saur anjeun anjeun bakal kaget yén Jepang anu jalan-jalan di kota parantos sepuh nalika anjeun datang ka Jepang. Kusabab jalma ngora parantos turun, jalma sepuh kawilang tambuh. Saur kuring yén kaayaan di Jepang ayeuna bakal kajantenan di seueur nagara ogé. Daptar Eusi1970's: Jalma ngora Jepang damel bumi sareng ngan sababaraha hiji sareng dua murangkalih2020: Urang Jepang mimiti ngajajah hubungan kulawarga anyar taun 1970an: Jalma ngora Jepang ngadamel bumi anu ngan pasangan sareng dua barudak Awéwé henteu damel, konsentrasi dina ngasuh budak Mimiti, punten nonton video di luhur. Éta kulawarga Jepang dina taun 1970an anu nembongan dina pidéo ieu. Di jaman ieu, biasa pikeun salaki damel rajin sareng para istri konsentrasi dina padamelan sareng ngasuh budak. Pikeun Jepang ngora dina waktos éta, kulawarga leutik anu gaduh dua murangkalih mangrupikeun kulawarga anu ideal. Sateuacan éta, wajar yén nini-nini cicing ...

Maca deui

 

Kuring ngahargaan ka anjeun baca akhir.

ngeunaan kuring

Bon KUROSAWA  Kuring parantos lami damel salaku redaktur senior pikeun Nihon Keizai Shimbun (NIKKEI) sareng ayeuna damel salaku panulis wéb bebas. Di NIKKEI, sim kuring janten redaktur redaktur média ngeunaan budaya Jepang. Hayu atuh ngenalkeun loba hal anu pikaresepeun jeung pikaresepeun ngeunaan Jepang. Mangga tingali artikel ieu leuwih wincik.

2018-05-28

Copyright © Best of Japan , 2021 Sadaya Hak ditangtayungan.