Musim Seueur, Kahirupan sareng Budaya

Best of Japan

Alam ngajar urang "Mujo"! Sadaya hal bakal robih

Alam di Nusantara Jepang gaduh peralihan di musim semi, usum panas, gugur sareng usum tiis. Dina kuruné opat musim ieu, manusa, sato sareng tatangkalan tumbuh sareng kentur, balik deui ka bumi. Jepang parantos sadar yén manusa hirup pondok di alam. Kami parantos nunjukkeun yén dina karya agama sareng sastra. Urang Jepang nelepon perkara anu terus-terusan robih, "Mujo". Di halaman ieu, kuring badé ngabahas ideu Mujo sareng anjeun.

Persimpangan Shibuya, Tokyo
Poto: Dina hujan di Jepang-usum hujan nyaéta bulan Juni, Séptémber sareng Maret

Jepang gaduh usum hujan dina Juni, Séptémber sareng Maret. Dina hujan turun bulan Juni hususna. Upami anjeun di Jepang sareng cuaca henteu saé mangga ulah kuciwa. Seueur pamandangan hujan digambar pikeun seni Jepang sapertos Ukiyo-e. Aya seueur pemandangan anu indah ...

Jepang parantos ngalaman seueur bencana alam

Kota rusak tina gempa Jepang.

Kota rusak tina gempa Jepang. = Shutterstock

Jepang parantos ngalaman seueur bencana alam sapertos gempa bumi, tsunami, gunung berapi
bituna, sareng seueur deui. Hasilna, kami sadar yén hal-hal éta teu stabil.

Nusantara Jepang mangrupikeun daérah pikeun bahaya karusakan gempa. Seueur jalma anu cicing di sapanjang basisir, janten nalika gempa utama kajantenan nyababkeun karusakan tsunami.

Anjeun tiasa mendakan seueur gunung seuneu di Nusantara Jepang, sahingga urang Jepang sering ngalaman karusakan bitu ngabeledug ogé. Ngabeledug gunung seuneu ogé nyababkeun karuksakan anu tatanén sareng salaku akibatna masarakat kalaparan.

Kanggo alesan ieu, masarakat Jepang kenal sareng anu sieun alam. Manusa teu tiasa ngéléhkeun kakuatan alam.

Ku cara ieu, masarakat Jepang percaya yén sagala hal anu ephemeral. Filsafat ieu ngadegkeun adat ngawangun seueur kuil sareng tempat suci pikeun nawiskeun doa ka Gusti, Buddha.

Gempa & Vulkano di Jepang
Gempa & Vulkano di Jepang

Di Jepang, gempa sering lumangsung, tina gegaran leutik teu dirawat ku awak ka bencana parah ageung. Seueur urang Jepang raoskeun krisis anu henteu terang iraha bencana alam bakal kajadian. Tangtosna, kamungkinan kamungkinan nyanghareupan bencana alam anu ageung pisan. Kaseueuran urang Jepang tiasa ...

 

Jepang masih resep alam sareng parantos diajar

Pamandangan Éndah Elegance Jepang Lawas Anu Éndah nyaéta Hirano Jinjyain (Shrine) Torii Jalur Tilu di antara Blossoms Blizzard (SakuraFubuki) dina Wengi - Shutterstock

Pamandangan Éndah Elegance Jepang Lawas Anu Éndah nyaéta Hirano Jinjyain (Shrine) Torii Jalur Tilu di antara Blossoms Blizzard (SakuraFubuki) dina Wengi - Shutterstock

Sakura (tangkal céri mekar) ti aliran Kamogawa magrib di Kyoto, Jepang

Sakura (tangkal mekar céri) walungan Kamogawa magrib di Kyoto, Jepang = Shutterstock

sakura di walungan kamogawa

sakura di walungan kamogawa - Shutterstock

Alam kadang-kadang pikasieuneun tapi dina waktos anu sami sakitu seueur rahmat. Ogé, alam éndah janten masarakat Jepang ngahargaan simbiosis sareng alam, tinimbang bakal ngalawan éta.

Ku cara kieu, imah Jepang parantos diwangun, nganggo bahan alami. Kami parantos naratas sawah ku ngamangpaatkeun alam pikeun kauntungan urang. Seueur sato leutik cicing di sawah sareng ngajaga ékosistem anu éndah.

Sajauh alam Jepang, urang parantos dipikacinta cinta céri hususna.

Kembang ros mangrupikeun simbol pikeun jalma yén hal éta sadayana ephemeral. Kembang ros bakal kabur sareng tumurun tina tangkal ampir langsung saatos mekar. Naon anu hirup pondok!

Kembang mekar parah pisan sanajan umurna pondok. Basa Jepang hoyong hirup geulis, sapertos kembang céri.

Urang titenan kumaha kembang pating kembang céri. Kami nyauran ieu "Hana-Fubuki (Cherry
Blossom Blizzard). "

Petals kembang céri anu sumebar dina taneuh sareng walungan ngajantenkeun sapertos karpét anu éndah. Walungan nyapu kembang céri sareng petal ngaleungit. Urang Jepang ngahargaan fenomena ieu.

Bangsa Jepang mikaresep kaéndahan alam, ngartos kabeneran anu ngajarkeun alam, sareng hirup unggal dinten dina mode ieu.

 

 

Kuring ngahargaan ka anjeun baca akhir.

 

Persimpangan Shibuya, Tokyo
Poto: Dina hujan di Jepang-usum hujan nyaéta bulan Juni, Séptémber sareng Maret

Jepang gaduh usum hujan dina Juni, Séptémber sareng Maret. Dina hujan turun bulan Juni hususna. Upami anjeun di Jepang sareng cuaca henteu saé mangga ulah kuciwa. Seueur pamandangan hujan digambar pikeun seni Jepang sapertos Ukiyo-e. Aya seueur pemandangan anu indah ...

ngeunaan kuring

Bon KUROSAWA  Kuring parantos lami damel salaku redaktur senior pikeun Nihon Keizai Shimbun (NIKKEI) sareng ayeuna damel salaku panulis wéb bebas. Di NIKKEI, sim kuring janten redaktur redaktur média ngeunaan budaya Jepang. Hayu atuh ngenalkeun loba hal anu pikaresepeun jeung pikaresepeun ngeunaan Jepang. Mangga tingali artikel ieu leuwih wincik.

2018-06-07

Copyright © Best of Japan , 2021 Sadaya Hak ditangtayungan.