Musim Seueur, Kahirupan sareng Budaya

Best of Japan

"Gozan okuribi" sareng festival ngambang lampion di Kyoto, Jepang = Adobe Stock

"Gozan okuribi" sareng festival ngambang lampion di Kyoto, Jepang = Adobe Stock

Agustus di Jepang! Perhatian pikeun ribut taufan!

Iklim Agustus di Jepang, sapertos Juli, panas pisan. Salian éta, badai sering nyerang. Upami anjeun ngarencanakeun ngarambat di Jepang dina bulan Agustus, kuring nyarankeun yén anjeun henteu langkung seueur perjalanan. Di halaman ieu, kuring bakal ngenalkeun inpormasi anu mangpaat nalika iinditan di Jepang dina bulan Agustus.

Inpormasi ngeunaan Tokyo, Osaka, Hokkaido dina bulan Agustus

Upami anjeun merencanakeun bade Tokyo, Osaka atanapi Hokkaido dina bulan Agustus, mangga klik gambar gambar slaid di handap sareng buka inpormasi langkung lengkep.

Jalma-jalma, lolobana anak, leumpang ngaliwatan Takeshita Dori caket stasiun karéta Harajuku. Takeshita Dori mangrupikeun tren modéren Jepang modéren = Shutterstock

Agustus

2020 / 5 / 30

Cuaca Tokyo dina bulan Agustus! Suhu, hujan, baju

Di Tokyo, panas pisan dina bulan Agustus. Beda sareng Hokkaido, kalembabanna luhur pisan di Tokyo. Janten, upami anjeun ngarambat Tokyo dina bulan Agustus, bawa baju usum panas anu lapang. Nalika AC badé nguping di gedong, anjeun ogé peryogi jaket. Dina bulan Agustus, topan tiasa nyerang Tokyo. Janten kedah ati-ati sareng ramalan cuaca pangénggalna. Dina halaman ieu, kuring bakal ngenalkeun cuaca Tokyo dina bulan Agustus. Kuring ogé ngeposkeun seueur poto anu dicandak waktos ieu, mangga tingali. Ieu di handap aya tulisan ngeunaan cuaca bulanan di Tokyo. Anggo slaider pikeun milih sasih anu anjeun hoyong terang langkung seueur. Ieu di handap aya tulisan ngeunaan cuaca di Osaka sareng Hokkaido dina bulan Agustus. Upami anjeun ngarencanakeun badé ka Hokkaido ogé Tokyo, punten perhatoskeun yén cuaca di Hokkaido rada benten sareng Tokyo. Pikeun baju usum panas, mangga tingal tulisan ieu. Daptar Eusi di Tokyo dina bulan Agustus (tinjauan umum) Cuaca Tokyo di awal Agustus (2018) Cuaca Tokyo dina pertengahan Agustus (2018) Cuaca Tokyo di akhir Agustus (2018) Cuaca di Tokyo dina bulan Agustus (tinjauan) Grafik: Parobihan suhu di Tokyo dina bulan Agustus ※ Dumasar kana data anu dikaluarkeun ku Badan Météorologi Jepang. Duanana data suhu luhur sareng suhu handap rata-rata salami 30 taun ka pengker (1981-2010) Suhu maksimum dina siang dinten di Tokyo dina Agustus langkung ti 30 derajat Celsius ampir unggal dinten. Nembe ngalangkungan 35 derajat sareng ngahontal ampir 40 derajat. Asor ogé luhur. Upami éta garing, kuring pikir éta masih gampang dibalanjakeun, ...

Maca deui

Taman Namba, pusat balanja di distrik Namba, Osaka, Jepang = Shutterstock

Agustus

2020 / 5 / 30

Osaka Cuaca dina bulan Agustus! Suhu jeung hujan

Dina halaman ieu, kuring bakal ngajelaskeun cuaca di Osaka dina bulan Agustus. Abdi kantos cicing di Osaka sateuacan. Osaka panas pisan dina bulan Agustus. Janten, upami anjeun ngumbara di Osaka dina bulan Agustus, kuring nyarankeun yén anjeun nyéépkeun sakapeung di kamar berpendingin hawa sahingga anjeun henteu nganggo kakuatan anjeun. Ieu di handap aya tulisan ngeunaan cuaca bulanan di Osaka. Anggo slaider pikeun milih sasih anu anjeun hoyong terang langkung seueur. Ieu di handap aya tulisan ngeunaan cuaca di Tokyo sareng Hokkaido dina bulan Agustus. Upami anjeun ngarencanakeun badé ka Hokkaido ogé Osaka, punten perhatoskeun yén cuaca di Hokkaido rada benten sareng Osaka. Daptar Eusi dina Osaka dina bulan Agustus (tinjauan) Cuaca Osaka di awal Agustus (2018) Cuaca Osaka di tengah Agustus (2018) Cuaca Osaka di akhir Agustus (2018) Cuaca di Osaka dina Agustus (tinjauan) Grafik: Parobihan suhu di Osaka dina bulan Agustus ※ Dumasar kana data anu dikaluarkeun ku Badan Météorologi Jepang. Duanana data suhu luhur sareng suhu handap rata-rata salami 30 taun ka pengker (1981-2010) Cuaca di Osaka sakitar sami sareng kota-kota gedé di Honshu sapertos Tokyo. Nanging, dibandingkeun sareng Tokyo sareng sajabana, pusat kota Osaka rada panas di Agustus. Di tengah Osaka, héjo leutik, kecuali sababaraha Istana Osaka sareng anu sanésna. Jalan aspal janten panas ku sinar matahari anu kuat, janten upami anjeun jalan-jalan aya résiko nyéépkeun kabugaran anjeun. Kusabab kitu, kuring hoyong nyarankeun tilu hal ieu. Mimiti, ...

Maca deui

Sekolah dasar Can No Park Canary disetél tina pilem Jepang anu meunang-panghargaan 2012, Kita no Kanaria-tachi (Canaries of the North), Pulau Rebun, Hokkaido = Shutterstock

Agustus

2020 / 5 / 30

Hokkaido Cuaca dina bulan Agustus! Suhu, hujan, baju

Agustus disebut usum anu pangsaéna pikeun jalan-jalan di Hokkaido. Nanging, nembé, kusabab pemanasan global, topan anu nyerang Jepang beuki ningkat, sareng karusakan topan parantos katingali bahkan di Hokkaido, anu cenah henteu aya pangaruh topan dugi ka ayeuna. Sanaos Hokkaido dasarna raoseun dina Agustus, punten janten waspada perkiraan cuaca pang anyarna. Dina halaman ieu, kuring bakal ngajelaskeun hawa Hokkaido dina bulan Agustus. Dina raraga mempermudah ngabayangkeun cuaca dina bulan Agustus, kuring bakal ngalebetkeun poto anu dicandak dina bulan Agustus di handap. Mangga tingali nalika anjeun ngarencanakeun perjalanan anjeun. Ieu di handap aya tulisan ngeunaan cuaca bulanan di Hokkaido. Anggo slaider pikeun milih sasih anu anjeun hoyong terang langkung seueur. Ieu di handap aya tulisan ngeunaan cuaca di Tokyo sareng Osaka dina bulan Agustus. Tokyo sareng Osaka ngagaduhan kaayaan cuaca anu béda ti Hokkaido, janten punten ati-ati. Daptar EusiQ & A ngeunaan Hokkaido dina AgustusWeather di Hokkaido dina bulan Agustus (tinjauan) Cuaca Hokkaido di awal Agustus Cuaca Hokkaido di tengah Agustus Cuaca Hokkaido di akhir Agustus Q & A ngeunaan Hokkaido dina bulan Agustus Naha salju turun di Agustus di Hokkaido? Teu aya salju di Hokkaido dina bulan Agustus. Naha kembang mekar di Hokkaido dina bulan Agustus? Di Hokkaido, sagala rupa kembang mekar dina kebon kembang sareng éta warna-warni pisan. Lavender mekar dugi ka awal Agustus. Kumaha tiis Hokkaido dina bulan Agustus? Malah di Hokkaido, panas di beurang di Agustus. Tapi énjing sareng sonten kawilang tiis. Naon jenis baju anu kedah urang ...

Maca deui

 

Terus éling yén éta mungkin panas sareng badai meureun sumping

Nalika ngarambat Jepang dina usum panas éta perlu ati-ati pisan ngeunaan iklim sapertos tropis. Kuring diringkeskeun titik ieu dina tulisan ngeunaan Juli. Janten, upami anjeun resep, punten ogé maca tulisan éta.

Titik anu diringkeskeun dina tulisan Juli aya dua ieu.

Mimiti, Suhu maksimum dina beurang sering ngalegaan 35 derajat, sahingga pikeun nyegah stroke panas, penting nginum cai anu sering. Dina waktos anu sami, saprak kondhisi hawa dianggo saé dina jero rohangan wangunan, kuring nyarankeun yén anjeun mawa cardigan supados awak teu tiris.

Kadua, badai sering nyerang Jepang. Janten, sateuacan anjeun ka Jepang, punten ati-ati kana ramalan cuaca. Upami aya ribut taufan di Jepang, kami nyarankeun yén anjeun ngarobih jadwal perjalanan upami diperyogikeun.

Kuring nulis di luhur. Dina bulan Agustus, salian ti ieu, aya hal sanés deui anu jaga.

Upami anjeun ngarencanakeun ngarambat di Jepang dina bulan Agustus, kuring nyarankeun yén anjeun ngindari pertengahan Agustus saloba mungkin.

Ti tanggal 13 Agustus dugi ka 15, seueur jalma-jalma leungit ti damel di Jepang. Aya acara taunan anu disebat "Obon". Urang Jepang ngadatangan kuburan karuhunna waktos ayeuna. Alesan ieu, aya seueur pisan jalma anu uih deui ti kota-kota gedé ka kota asalna di tengah bulan Agustus. Jalma anu teu ti payun damel saminggu samentawis ayeuna sareng angkat ka tempat-tempat wisata ogé seueur pisan.

Kusabab kaayaan ieu, teu umum pikeun harga hotél dua kali atanapi langkung ti biasa di pertengahan Agustus. Pelestarian hotél populér dina waktos ieu, rada sesah. Kusabab ieu, angkat ka Jepang dina pertengahan Agustus henteu saé pisan. Upami tiasa, kuring wani nyarankeun perjalanan dina waktos anu sanés.

Jalan raya sareng karéta beuki rame dina pertengahan Agustus = AdobeStock

Jalan raya sareng karéta beuki rame dina pertengahan Agustus = AdobeStock

 

Hayu buku hotél sareng karéta gancang-gancang saatos mutuskeun dina perjalanan

Sakumaha anjeun tingali, dina bulan Agustus seueur Jepang henteu hadir ti padamelan sareng milu dina festival Obon, ku kituna bakal tangguh kanggo anjeun ngarambat salami periode ieu. Nanging, kabeneran éta mangrupikeun kasempetan pikeun nyekel kahirupan Jepang anu asli, sabab seueur urang Jepang henteu padamelan damel.

Salami Bon Festival, seueur acara taunan anu diayakeun di Jepang. Contona, di Kota Kyoto, "Gozan Okuribi" bakal diayakeun pikeun ngirim sumanget karuhun ka dunya anu sanés sapertos anu dipidangkeun dina gambar di luhur halaman ieu. Upami anjeun angkat ka Kyoto dina waktos ieu, anjeun tiasa ningali misteri Jepang anu henteu gampang anjeun tingali.

Ngambang di parér Yoiyama kalayan lantern bercahya, festival Gion matsuri = Shtterstock
Poto: Kyoto Tradisional dina Usum Panas

Kusabab Kyoto mangrupakeun baskom, éta usum panas di usum panas. Leumpang di Kyoto nalika usum panas teu disarankeun pisan. Nanging, Kyoto dina bulan Juli sareng Agustus ngagaduhan sisi anu pikaresepeun. Dina bulan Juli, Festival Gion anu kasohor bakal diayakeun langkung sasasih. Tanggal 16 Agustus, Di lima gunung di Kyoto, ...

Ku kituna, perjalanan dina bulan Agustus ngagaduhan aspek anu pikaresepeun pisan dina rasa. Dina raraga ngadeukeutan perjalanan anjeun, anjeun badé nyobian pelayanan hotél saatos-gancang. Lamun anjeun angkat ka Kyoto tanpa mesen hotél, anjeun moal gaduh tempat cicing sareng anjeun ngan ukur bosen bakal kajirepkeun ku baturna. Usum panas di Kyoto panas.

Kuring bakal nyarankeun anjeun nyiapkeun pas mungkin pikeun milari perjalanan anu saé.

 

Kuring ngahargaan ka anjeun baca akhir.

Anu kedah dilakukeun bisi topan atanapi gempa bumi
Naon anu kudu dilakukeun bisi taufan atanapi gempa di Jepang

Bahkan di Jepang, karusakan tina badai sareng hujan beurat beuki kusabab akibat pemanasan global. Salaku tambahan, gempa sering lumangsung di Jepang. Naon anu anjeun kedah laksanakeun upami badai atanapi gempa lumangsung nalika anjeun angkat di Jepang? Tangtosna, anjeun masih aya anu mirip pasualan anu sapertos kitu. Nanging, nya ...

 

ngeunaan kuring

Bon KUROSAWA  Kuring parantos lami damel salaku redaktur senior pikeun Nihon Keizai Shimbun (NIKKEI) sareng ayeuna damel salaku panulis wéb bebas. Di NIKKEI, sim kuring janten redaktur redaktur média ngeunaan budaya Jepang. Hayu atuh ngenalkeun loba hal anu pikaresepeun jeung pikaresepeun ngeunaan Jepang. Mangga tingali artikel ieu leuwih wincik.

2018-06-07

Copyright © Best of Japan , 2021 Sadaya Hak ditangtayungan.