Musim Seueur, Kahirupan sareng Budaya

Best of Japan

Éndah Mt.Fuji anu indah di pamutuhan jandéla caket Tasik Kawaguchiko di Jepang. usum tiris, Perjalanan, Liburan sareng Liburan di Jepang = shutterstock

Éndah Mt.Fuji anu indah di pamutuhan jandéla caket Tasik Kawaguchiko di Jepang. usum tiris, Perjalanan, Liburan sareng Liburan di Jepang = shutterstock

4 Jenis Akomodasi di Jepang: Hotel, Ryokan, Shukubo dll.

Supaya nyiptakeun perjalanan anjeun anu saé, kuring ngarepkeun yén anjeun tiasa buku tempat akomodasi anu cocog pikeun anjeun. Aya kira-kira opat jinis fasilitas akomodasi di Jepang. Di halaman ieu kuring bakal ngenalkeun gambaran ka aranjeunna. Punten tingal tulisan kuring di handap ngeunaan cara nyayogikeun fasilitas akomodasi.

bantuan
Kumaha Book Book di Jepang!

Aya jalma-jalma anu gaduh sababaraha hobi anéh. Sabenerna, kuring resep ngabandingkeun situs ngumpulkeun hotél. Nalika kuring buku hotél, kuring pariksa éta kalayan seueur situs pesenan sareng buku éta kalayan situs anu paling kuring yakin. Kanggo abdi kalayan hobi sapertos kitu, kuring mah yén aya wisatawan ...

Bulan

Bulan méwah

Hiji kamar di hotél anu mewah di Jepang = shutterstock

Hiji kamar di hotél anu mewah di Jepang = shutterstock

Aya seueur hotél méwah di kota-kota utama di Jepang. Dina hotél anu, dina seueur kasus, kamar kembar mangrupikeun kamar utama. Dasarna anjeun henteu kedah nyayogikeun chip di hotél.

Hotel mewah sareng concierge sacara bertahap bertambah sanajan di Jepang. Kuring sering diwawancara konsérerges. Aranjeunna ngora dibandingkeun concierges Éropa, tapi aranjeunna gaduh sadar eling profésional sareng perasaan pikahoyong. Punten rumaos ngobrol sareng aranjeunna upami aranjeunna hoyong mangpaat.

>> Punten tingali tulisan ieu ngeunaan concierge

Anyar, salian ti lantai biasa, there langkung hotél pikeun nyiapkeun lantai klub khusus. Kamar lantai di bandung langkung elegan. Ku pesenan di lantai klub, anjeun tiasa pariksa di ruang istirahat bandung tinimbang resepsi. Di lounge anjeun ogé tiasa nganggo jasa nginum gratis sareng parasmanan sarapan.

Hotél mewah di kota spa dilengkepan kamandian umum anu mewah. Dina sababaraha hotél, kamar tamu ogé mandi panas. Sababaraha hotél ngagaduhan kamar mandi pikeun tiap kamar tamu.

Bisnis Usaha

Hiji kamar hotél bisnis leutik anu mirah sareng cocog pikeun méakkeun sababaraha wengi dina perjalanan bisnis = shutterstock

Hiji kamar hotél bisnis leutik anu mirah sareng cocog pikeun méakkeun sababaraha wengi dina perjalanan bisnis = shutterstock

Di ruang tamu hotel bisnis, "unit mandi" sareng kamar mandi sareng toilet anu terpadu dipasang = shutterstock

Di ruang tamu hotel bisnis, "unit mandi" sareng kamar mandi sareng toilet anu terpadu dipasang = shutterstock

Aya seueur hotel anu katelah "hotel bisnis" di Jepang. Hotél bisnis dilakukeun pikeun jalma bisnis anu ngarambat. Seueur kamar anu ngagaduhan kamar tunggal. Nanging, upami hotél ngagaduhan kamar tunggal kalayan ranjang ukuran anu dobel, dua urang tiasa dianggo. Rohangan ieu alit pisan, sakitar 10 - 20 méter pasagi. Unggal kamar gaduh "unit mandi" kalayan mandi sareng kakus.

Ruang tina hotél bisnis sempit, tapi dina seueur kasus aranjeunna beresih sareng canggih. Aya TV, kulkas mini sareng méja tulisan alit. Pengering rambut, sampo, sikat huntu jsb ogé disayogikeun.

Aya deui hotél anu nawiskeun kamar dobel sareng kamar kembar. Anyar-anyar ieu, hotél énggal kalayan kembar sareng dobel ningkat pikeun wisatawan ti mancanagara. Sababaraha hotél gaduh kamar mandi umum.

Biaya akomodasi bénten-bénten gumantung kana daérahna. Dina kasus Tokyo sareng Osaka, biaya hotél umumna mahal, janten biaya akomodasi hotél hotél ieu sakitar 5,000 yen, 1,5000 yen. Aya seueur hotél sareng biaya prabayar.

Capsule Hotél

Aya hotél kapsul anu langkung nyaman di Tokyo sareng Osaka = shutterstock

Aya hotél kapsul anu langkung nyaman di Tokyo sareng Osaka = shutterstock

Capsule Hotel mangrupikeun hotél anu unik unik anu mimiti muncul di Osaka di 1979. Sakumaha anu tiasa kasaksian dina poto di luhur, tamu tetep dina rohangan bentuk kapsul, masing-masing.

Ruang kapsul dasarna sateuacanna mayar. Hotél ieu kalebet kamar mandi umum, kamar mandi, kamar bubuk, kamar tisu, ruang santai sareng mesin vending.

Masing-masing kapsul teu tiasa dikunci ku UU. Kapsul dibagi antara lalaki sareng awéwé. Sering lalaki sareng awéwé ngagaduhan lantai anu misah. Anyar, hotél kapsul khusus pikeun awéwé ogé parantos muncul.

Rumah Tamu

Anyar, wisatawan ti luar negeri parantos pisan ningkat di Jepang. Imah tamu anyar muncul langkung seueur sahingga tamu ieu tiasa tetep aman sareng akal. Aranjeunna ogé ngarencanakeun rohangan internal sareng séwang-séwangan supados sémah tiasa menikmati suasana tradisional Jepang. Di seueur imah tamu, tamu badé ngabébaskeun ranjang.

Di hotél kapsul, anjeun tiasa nikmati suasana misterius futuristik, tapi anjeun bakal nyéangan waktos nyalira. Di sisi anu sanés, para tamu sering ngobrol sareng masing-masing di imah tamu. Pasti janten perjalanan anu pikaresepeun!

 

Ryokan (hotel gaya Jepang)

gambaran

Di Jepang, hotél anu nawiskeun kamar gaya Jepang disebut "Ryokan". Upami anjeun hoyong resep kana suasana Jepang, anjeun tiasa nyobian tetep di Ryokan.

Ryokan béda ti hotél dina cara ieu.

Fasilitas

Seueur diantara Ryokan mangrupikeun gedong tampilan luar Jepang. Sareng aya ogé gaya Jepang dina wangunan éta. Dina seueur RYokan, anjeun kedah nyandak sapatu anjeun di lawang. Kamar ogé dasarna gaya Jepang. Kusabab tikar tatami diteundeun, anjeun tiasa ngagolér dina lantai kalayan pikaresepeun. Upami éta Ryokan kelas luhur, magrib, juru tulis bakal sumping ka kamar anjeun sareng nyungkeun futon. Punten bobo sareng futon anjeun. Lamun éta murah RYokan, hayu urang sare sareng futon nyebarkeun diri anjeun.

mandi

RYokan gaduh mandi umum. Méwah Ryokan gaduh kamar mandi umum anu kacida anca. Para tamu dasarna ngagunakeun kamar mandi umum ieu. Dina hal mewah Ryokan, kamar tamu ogé ngagaduhan kamar mandi. Dina mandi Jepang aya rohangan pikeun ngumbah awak salian ti bak mandi.

Hidangan

Ryokan dasarna ngagaduhan tuangeun sareng sarapan. Anjeun bakal tuang aranjeunna di kamar anjeun.

meulah

Dasarna, teu aya chip anu diperyogikeun. Tapi, sababaraha tamu Jepang anu cicing di chip tangan RYokan méwah ka staf (Nakai-san) anu tugasna di kamarna.

Ryokan Premium

Kaseueuran kamar Ryokan mangrupikeun kamar-gaya Jepang, sareng magrib, "futon" ditata dina matami tatami = shutterstock

Kaseueuran kamar Ryokan mangrupikeun kamar-gaya Jepang, sareng magrib, "futon" ditata dina matami tatami = shutterstock

Ryokan sarapan Jepang anu nyéwa kaasup nasi bodas anu digoréng, lauk panggang, endog goreng, sup, mentaiko, pickle, rumput laut, piring panas, lauk sanésna sareng lauk hejo dina méja kayu, Jepang = Sgutterstock

Ryokan sarapan Jepang anu nyéwa kaasup nasi bodas anu digoréng, lauk panggang, endog goreng, sup, mentaiko, pickle, rumput laut, piring panas, lauk sanésna sareng lauk hejo dina méja kayu, Jepang = Sgutterstock

Seueur Ryokan parantos ngadegkeun kamar mandi ageung. Ryokan di daérah cinyusu panas bersaing pikeun fasilitas usum panas anu panas = shutterstock

Seueur Ryokan parantos ngadegkeun kamar mandi ageung. Ryokan di daérah cinyusu panas bersaing pikeun fasilitas usum panas anu panas = shutterstock

Upami anjeun angkat ka tempat-tempat wisata anu hébat atanapi spa spa, anjeun tiasa tetep mewah di Ryokan. Ogé di Tokyo, aya énggal anyar RYokan anu nami Hoshinoya di Otemachi.

Mewah Ryokan fokus kana piring anu saé sareng mandi anu mewah. Anjeun tiasa tuang tuangeun nikmat anu aya di tempat anjeun. Sareng anjeun tiasa nyageurkeun awak sareng pikiran anjeun kalayan mandi anu gedé.

Ryokan kelas luhur anu gaduh tenaga kerja pikeun masing-masing ruangan. Lolobana di antarana bikang, aranjeunna nganggo kimonos. Aranjeunna disebut "Nakai-san" dina Basa Jepang. Nakai-san bakal ngabimbing anjeun ka kamar anjeun sareng bakal masihan anjeun Jepang munggaran. Nakai-san mawa tuangeun ka kamar anjeun. Atang, kajantenan Nakai-san, saurang juragan awéwé (Okami) ngagem kimono bakal sumping ka kamar anjeun sareng salam anjeun. Mangga resep ngobrol sareng aranjeunna. Nalika anjeun angkat Ryokan, aranjeunna bakal ningali anjeun di panto hareup.

Populér Ryokan

Aya seueur santai Ryokan di Jepang. Panginten, Ryokan ieu tiasa netepkeun tampilan akomodasi Jepang kuno.

Dina Ryokan éta, henteu aya Nakai-san per rohangan. Karyawan moal nyayogikeun futon anjeun dina wengi. Tapi, juragan sareng staf Ryokan caket pisan, janten anjeun tiasa gratis pikeun ngobrol sareng aranjeunna. Aranjeunna teu tiasa saé dina basa Inggris, tapi aranjeunna pasti bakal diajak ngobrol sareng anjeun kalayan alus.

Di Ryokan ieu, kamar mandi henteu kedah langkung ageung. Nalika mandi mangrupikeun alit, para tamu para tamu mandi diurut. Panginten anjeun tiasa ngonci mandian. Janten, anjeun tiasa nyéwa mandi.

 

Minshuku

Airbnb

Pamaké Airbnb ningkat di Jepang

Pamaké Airbnb ningkat di Jepang

Di Jepang, anjeun tiasa cicing di bumi pribadi. Di imah pribadi tempat tamu tiasa tetep disebut "Minshuku". Minshuku hartosna "panginepan bumi" di Jepang. Baheula patani sareng anu sanésna ngoperasikeun Minshuku.

Seueur Minshuku parantos teu ngontrak sareng agén perjalanan sapertos JTB. Janten, anjeun teu tiasa mendakan Minshuku di situs ngumpulkeun agénsi perjalanan. Nanging, Minshuku anu tiasa dipesen kalayan Airbnb ayeuna-ayeuna. Anjeun tiasa ngadamel tempat akomodasi di Mnshuku nganggo Airbnb.

Di Airbnb, aya seueur jinis Minshuku anu nyéwa kamar pribadi. Abdi henteu yakin upami kuring tiasa nyauran aranjeunna "Minshuku". Dina sagala hal, Airbnb ngamungkinkeun anjeun mendakan fasilitas akomodasi sacara lumrah di Jepang sapertos nagara séjén.

Minshuku Tradisional

Pasangan wisatawan romantis ngalamun sapeuting di kebon pertanian gassho-zukuri, minshuku, lari kulawarga, pamondokan gaya Jepang, Kampung Shirakawago, Gifu, Jepang = shutterstock

Pasangan wisatawan romantis ngalamun sapeuting di kebon pertanian gassho-zukuri, minshuku, lari kulawarga, pamondokan gaya Jepang, Kampung Shirakawago, Gifu, Jepang = shutterstock

Anjeun tiasa cicing di imah tradisional Jepang. Panginten anu paling populér nyaéta Minshuku di Shirakawago. Shirakawa-go mangrupikeun désa gunung anu éndah di Prefektur Gifu di Honshu tengah. Kusabab aya seueur salju, imah Shirakawago ngagaduhan hateup anu seukeut. Naha anjeun teu cicing di imah unik ieu sareng ngalaman kahirupan desa-desa gunung Jepang?

>> Kanggo detil ngeunaan Minshuku di Shirakawa-go, mangga tingali halaman wéb resmi

Seueur Minshuku anu pikaresepeun di désa sanés Jepang. Salaku conto, Miyama-cho di Prefektur Kyoto ogé gaduh seueur Minshuku anu ngajentulkeun éta tokok.

>> Kanggo detil ngeunaan Minshuku di Miyama Town mangga buka halaman wéb resmi

Minshuku karesep kuring nyaéta Daraku-ku kitu di pagunungan Okuizumo-cho, Prefektur Shimane. Minshuku ieu mangrupikeun gedong imah anu ditunjang konstruksi 250 taun. Punten milarian favorit anjeun Mnshuku ku sadaya hartosna!

 

Shukubo

Kuil Saizenin, koridor sareng pedalaman, Prefektur Wakayama, Jepang = AdobeStock

Kuil Saizenin, koridor sareng pedalaman, Prefektur Wakayama, Jepang = AdobeStock

Shukubo mangrupikeun fasilitas akomodasi di kuil sareng kuil. Baheula, éta dikokolakeun pikeun jalma pikeun latihan sareng ibadah. Dinten, wisatawan tiasa cicing di sababaraha Shukubo.

Upami anjeun cicing di Shukubo, anjeun tiasa ngaraosan kuil sareng tempat suci anu caket. Anjeun ogé tiasa ngalaman semedi Zen sareng transkripsi.

Nanging, Shukubo ngagaduhan sababaraha jinis. Sababaraha Shukubo aya gedong modéren. Upami anjeun hoyong cicing di bumi tradisional Jepang, mangga kumpulkeun inpormasi.

Shukubo anu paling populer di kalangan wisatawan asing nyaéta fasilitas anu aya di Koyasan, Prefektur Wakayama. Koyasan ngagaduhan rupa-rupa jinis Shukubo. Bahkan aya Shukubo sareng cai panas. Mangga tingali halaman wéb resmi di handap.

>> Kanggo detil Koyasan's Shukubo mangga buka halaman wéb resmi

Anjeun tiasa buku akomodasi dina situs resmi di luhur. Anyar, anjeun tiasa buku Shukubo bahkan sareng situs booking sapertos Booking.com.

 

Kuring ngahargaan ka anjeun baca akhir.

 

ngeunaan kuring

Bon KUROSAWA  Kuring parantos lami damel salaku redaktur senior pikeun Nihon Keizai Shimbun (NIKKEI) sareng ayeuna damel salaku panulis wéb bebas. Di NIKKEI, sim kuring janten redaktur redaktur média ngeunaan budaya Jepang. Hayu atuh ngenalkeun loba hal anu pikaresepeun jeung pikaresepeun ngeunaan Jepang. Mangga tingali artikel ieu leuwih wincik.

2019-02-01

Copyright © Best of Japan , 2021 Sadaya Hak ditangtayungan.